усещам от няколко дена скоростите на моята колица започнаха да влизат някак си тегаво,трудно днеска по едно време и на задна не можеше да включи е включва ама като е загасен двигателя какво може да причинява проблема?възможно ли е да е износен феродовия диск или проблема е от нещо друго?даите ми савет от какво може да е благодаря на всички
Известие
Collapse
No announcement yet.
какъв е проблема?
Collapse
X
-
Износен феродов диск по-скоро би ти причинил виене и невървене на колата (в смисъл даваш газ ама все едно не си включил на скорост). Той колкото по-износен е толкова по-лесно ще се сменят скоростите. На първо време погледни как е маслото в скоростната кутия.Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
-
И аз имах подобен проблем, но без проблема за задната.Проверих маслото в скоростната кутия, на моята има щека за това ..беше малко под максимума...сложих и добавка за скоростна кутия(не помня марката) и нещатата са ОК!Alfa Romeo 146 1,9 JTD-Be yourself!
Comment
-
Първоначално публикувано от miromitevИ аз имах подобен проблем, но без проблема за задната.Проверих маслото в скоростната кутия, на моята има щека за това ..беше малко под максимума...сложих и добавка за скоростна кутия(не помня марката) и нещатата са ОК!146 1.9TD '96- тракторче
Comment
-
Първоначално публикувано от SVETKOПървоначално публикувано от miromitevИ аз имах подобен проблем, но без проблема за задната.Проверих маслото в скоростната кутия, на моята има щека за това ..беше малко под максимума...сложих и добавка за скоростна кутия(не помня марката) и нещатата са ОК!Alfa Romeo 146 1,9 JTD-Be yourself!
Comment
-
Първоначално публикувано от miromitevИ аз имах подобен проблем, но без проблема за задната.Проверих маслото в скоростната кутия, на моята има щека за това ..беше малко под максимума...сложих и добавка за скоростна кутия(не помня марката) и нещатата са ОК!доколкото знам маслото се проверява от пробка отстрани на кутията
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от MuryПървоначално публикувано от miromitevИ аз имах подобен проблем, но без проблема за задната.Проверих маслото в скоростната кутия, на моята има щека за това ..беше малко под максимума...сложих и добавка за скоростна кутия(не помня марката) и нещатата са ОК!доколкото знам маслото се проверява от пробка отстрани на кутията
Alfa Romeo 146 1,9 JTD-Be yourself!
Comment
-
Първоначално публикувано от miromitevПървоначално публикувано от MuryПървоначално публикувано от miromitevИ аз имах подобен проблем, но без проблема за задната.Проверих маслото в скоростната кутия, на моята има щека за това ..беше малко под максимума...сложих и добавка за скоростна кутия(не помня марката) и нещатата са ОК!доколкото знам маслото се проверява от пробка отстрани на кутията
па кат си навитак ела ми покажи па мое да научим нещичко
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Re:
Първоначално публикувано от AlexanderbbИзносен феродов диск по-скоро би ти причинил виене и невървене на колата (в смисъл даваш газ ама все едно не си включил на скорост). Той колкото по-износен е толкова по-лесно ще се сменят скоростите.Сигурен ли си че колкото е по износен феродовия диск, вероятно и притискателния такъв, скоростите му ще влизат по-леко?
Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet
Comment
-
Абсолютно, нали това му ролята на съединителя да предава въртящ момент от мотора към скоростната кутия. Колкото по-износен толкова по-лесно нищо не предава. Ако го махнеш съвсем идеално лесно ще сменяш скоростите.Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
Comment