Известие

Collapse
No announcement yet.

какъв е проблема?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• какъв е проблема?

усещам от няколко дена скоростите на моята колица започнаха да влизат някак си тегаво,трудно днеска по едно време и на задна не можеше да включи е включва ама като е загасен двигателя какво може да причинява проблема?възможно ли е да е износен феродовия диск или проблема е от нещо друго?даите ми савет от какво може да е благодаря на всички
    АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Износен феродов диск по-скоро би ти причинил виене и невървене на колата (в смисъл даваш газ ама все едно не си включил на скорост). Той колкото по-износен е толкова по-лесно ще се сменят скоростите. На първо време погледни как е маслото в скоростната кутия.
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

масло.
      а и тая кочина има едни вилки у скоростите дет се кривят и накрая не моиш да превключиш съвсем...
      Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
      Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

И аз имах подобен проблем, но без проблема за задната.Проверих маслото в скоростната кутия, на моята има щека за това ..беше малко под максимума...сложих и добавка за скоростна кутия(не помня марката) и нещатата са ОК!
        Alfa Romeo 146 1,9 JTD-Be yourself!

Comment

Първоначално публикувано от miromitev
          И аз имах подобен проблем, но без проблема за задната.Проверих маслото в скоростната кутия, на моята има щека за това ..беше малко под максимума...сложих и добавка за скоростна кутия(не помня марката) и нещатата са ОК!
          а къде се намира тая щека??
          146 1.9TD '96- тракторче

Comment

Първоначално публикувано от SVETKO
            а къде се намира тая щека??
            Над скоростната кутия..но по добре се вижда отгоре под горивния филтър се падаше-трудно се бърка и малко ниско се пада!

Comment

За първи път чувам кола да има щека за маслото в скоростите доколкото знам маслото се проверява от пробка отстрани на кутията
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury
                За първи път чувам кола да има щека за маслото в скоростите доколкото знам маслото се проверява от пробка отстрани на кутията
                Еми един урок от начинаещ ше ти е полезен.....

Comment

Първоначално публикувано от Mury
                  Еми един урок от начинаещ ше ти е полезен.....
                  ЖТД-тата мое и да имат но ТС-а със сигурност няма па кат си навитак ела ми покажи па мое да научим нещичко
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ей ся гледах, ти я ЖТД-та верно имат LEVEL ROD
                    Mitsubishi Outlander
                    Mitsubishi Space Star
                    Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
                      Ей ся гледах, ти я ЖТД-та верно имат LEVEL ROD
                      Имат ..защото лично съм наливал добавката през отвора на щеката(там ми бе удобно)!

Comment

иди на майстор да ти погледне помпите на съединителя
                        alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Re:

Първоначално публикувано от Alexanderbb
                          Износен феродов диск по-скоро би ти причинил виене и невървене на колата (в смисъл даваш газ ама все едно не си включил на скорост). Той колкото по-износен е толкова по-лесно ще се сменят скоростите.
                          Сигурен ли си че колкото е по износен феродовия диск, вероятно и притискателния такъв, скоростите му ще влизат по-леко?
                          Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

Абсолютно, нали това му ролята на съединителя да предава въртящ момент от мотора към скоростната кутия. Колкото по-износен толкова по-лесно нищо не предава. Ако го махнеш съвсем идеално лесно ще сменяш скоростите.
                            Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                            Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Абе май не е точно така - това за по-лесната смяна на скоростите де.

ALFA ROMEO 146 1.9JTD
                              Fiat Punto 1.9JTD

Comment

Working...
                              X